Bedrijven

Winst door betrokkenheid.

 

Succesvol ondernemen is meer dan alleen winst maken. Ondernemingen worden door stakeholders gezien als één van de actoren in onze samenleving die behalve een pure economische- ook een sociale verantwoordelijkheid dragen. Want de maatschappij verleent bestaansrecht aan deze bedrijven en daar mogen ze best iets voor terugdoen.

 

Daar is een actief beleid voor nodig, vooral op het gebied van ondernemersethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrokken ondernemen. Gelukkig zijn steeds meer bedrijven zich bewust van hun maatschappelijke functie en verantwoordelijkheid. Dat vertaalt zich in een strategie die past bij hun core business en in sociale partnerschappen met maatschappelijke programma’s en activiteiten.

 

Maatschappelijk betrokken ondernemen betekent dat u investeert in de kwaliteit van een gezonde (lokale) samenleving. Tal van maatschappelijke instanties, vrijwilligersorganisaties en overheden kunnen expertise, fysieke en/of materiële ondersteuning goed gebruiken.


U kunt de helpende hand bieden in zorg, onderwijs, sport, natuur, kunst, cultuur, armoedebestrijding, veiligheid, leefbaarheid, multicultureel gebied, etc. De bijbehorende partnerschappen geven wij met u vorm door invulling van de begrippen: mensen, middelen, munten, massa en media.

 

Maatschappelijk betrokken ondernemen kan, mag en moet ook winst opleveren voor uw bedrijf. De perceptie over uw bedrijf door stakeholders en maatschappij wordt er positief door beïnvloed.

 

Maatschappelijke betrokkenheid levert bedrijven o.a. de volgende voordelen op:

  • Sterkere binding met medewerkers en klanten
  • Waardering van de omgeving
  • Goed imago en grotere naamsbekendheid
  • Aantrekkelijke werkgever voor gemotiveerde werknemers
  • Onderscheidend van concurrenten
  • Betere kwaliteit van producten en diensten
  • Teambuilding
  • Individuele ontplooiing van medewerkers
  • Groter netwerk
  • Beter bedrijfsresultaat

NIEUWS EN FACTS

 


» NIEUWSARCHIEF