Start Repair Cafe in Valkenswaard

In navolging van veel initiatieven in het land start in Valkenswaard ook een Repair Café. De eerste is op zaterdag 12 oktober tussen 10.00-14.00 uur in Tienercentrum Belleman, van Bruezedal 1 in Dommelen. In een Repair Café kunt u samen met een vrijwilliger kapotte spullen en materialen repareren. Het gaat om kleine elektrische apparaten, fietsen, kleine meubels, kleding, speelgoed en gebruiksvoorwerpen, die best nog mee kunnen.


Het Repair Café wordt één maal per maand op zaterdag gehouden, de volgende data zijn 9 november en 14 december. De organisatie is in handen van Paladijn in samenwerking met Triade Development en de Stichting Repair Café Nederland.

 

Waarom een Repair Café?
Een Repair Café is nodig, want ook in onze gemeente wordt onnodig veel weggegooid en in onze wegwerpmaatschappij is repareren bij veel mensen geen optie meer. Door het Repair Café in Valkenswaard een vaste plek te geven dragen we bij aan een duurzame samenleving en houden we mensen met praktische reparatiekennis niet langer aan de kant, maar wordt hun kennis overgedragen en wordt op verantwoorde wijze omgegaan met kostbare grondstoffen. Repareren als goed alternatief voor weggooien. Een stoel met een wiebelende poot, een cd-speler waarvan het klepje niet meer open wil, een wollen trui met een gaatje in de elleboog, we gooien het weg en kopen een nieuw product.


Reparatiekennis verdwijnt hiermee zienderogen. Door deze mensen in te schakelen als begeleiders bij reparatiebijeenkomsten, worden veel positieve effec¬ten tegelijkertijd bereikt. Zij staan niet langer ongewild aan de zijlijn,u gaat op een andere manier naar uw spullen kijken én samen iets repareren is leuk.

 

Het Repair Café Valkenswaard wil:
1. Repareren op een moderne manier terugbrengen in de gemeenschap.
2. Reparatiekennis behouden en doorgeven.
3. Sociale cohesie bevorderen onder buurtgenoten met verschillende achtergronden.


Voor informatie en aanmelding als vrijwilliger kunt u contact opnemen met Paladijn, Valkenierstraat 125, 5553 CP Valkenswaard. Tel.: 2046614 . E:info@paladijn-welzijn.nl
 

NIEUWS EN FACTS

 


» NIEUWSARCHIEF