Congres biedt nieuwe inzichten.

Het congres 'Samen sterk voor vrijwilligerswerk' dat Triade Development in opdracht van de gemeente Valkenswaard op 8 december jl. organiseerde is achter de rug. Op basis van de reacties en de enquêteresultaten mag geconcludeerd worden dat het een groot succes was.

"Super inspirerend qua inhoud, echte eye-openers. Leuke presentatie, enthousiaste man. Van mij had hij nog wel langer door mogen gaan!"

Ongeveer 80 deelnemers hoorden hoe Prof. Dr. Lucas Meijs de trends en huidige ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk op karakteristieke en regelmatig humoristische wijze neerzette. Het gaat goed met het vrijwilligerswerk in Nederland was zijn oordeel, maar er is een dringende herinrichting nodig. "Op de Markt van vrijwilligerswerk is de vrijwilliger de baas". Dat vraagt om een verandering van aanbod binnen vrijwilligersorganisaties naar meer flexibele vormen van vrijwilligerswerk. Ook bedrijven en educatieve instelling zijn in toenemende mate een nieuwe 'derde partij' in het maken van de match tussen het aanbod van en de vraag naar vrijwillige energie.

Vervolgens hadden de deelnemers de keuze uit een vijftal interactieve workshops. Variërend van 'De maatschappij en het puberbrein in ontwikkeling' tot 'Goed besturen doe je zo!'. Zo kon iedereen voor een thema kiezen dat voor de eigen organisatie relevant dan wel actueel is. De reacties waren zeer positief. Voor menigeen had de workshop dan ook wel wat langer mogen duren.

"Enorm bruikbaar! Heel duidelijke uitleg met een scala van voorbeelden, waar je op moet letten."

Uit de enquête is gebleken dat 95% van de deelnemers de opzet van het congres geslaagd vond en dat een soortgelijk congres in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar is. Uiteraard afhankelijk of de inhoud van de workshops aansluit bij de voor hun organisatie actuele situatie/behoeften. Grote waardering werd ook uitgesproken voor de betrokkenheid en gastvrijheid van Scholengemeenschap Were Di.

NIEUWS EN FACTS

 


» NIEUWSARCHIEF