Landelijke dag MBO Intermediairs

Datum: dinsdag 27 november (Gehele dag) Locatie: Ede. Waar: bij woningcorporatie Woonstede, Telefoonweg 36, 6712 GD Ede. Kosten: €50 / €35 voor partners van MVO Nederland. Aanmelden: via mboprogramma@mvonederland.nl

 

 

 

 

 

 

 

Programma

09.30 – 10.00 Inloop

 

10.00 – 10.15 Welkom en update MBO Stimuleringsprogramma
Door Eerde de Swart, Projectmanager MBO, MVO Nederland.

 

10.15 – 11.00 Woonstede en de Edese Uitdaging
Interactieve presentatie door Marian Teer, directeur Woonstede, en Gerda Geurtsen, directeur Edese Uitdaging. Hoe geeft Woonstede vorm aan MVO en MBO? Wat doet de Edese Uitdaging als MBO-intermediair? Hoe werken zij samen? Aan welke projecten? Hoe is dat tot stand gekomen? Wat levert dat op? Etc.

 

11.00 – 11.30 Resto van Harte en het MKB
Interactieve presentatie door Fred Beekers, directeur Resto van Harte, en Robin Suijkerbuijk, manager zakelijke markt van Resto van Harte. Wie is Resto van Harte? Wat doen zij? Waarom zijn zij zo succesvol? Hoe werken zij samen met bedrijven? Wat is hun (nieuwe) propositie richting het MKB? Hoe kunt u daarin samen met hen optrekken? Wat levert dat op? Etc.

 

11.30 – 12.00 Maatjesprojecten
Interactieve presentatie over het concept ‘Ik word maatje’, door Saskia van Dijk van Matchpoint Betrokken Ondernemen Amersfoort. Zij licht het concept toe aan de hand van hun ervaringen van de afgelopen twee jaar in een proeftuin met AKZO Nobel en Avéro. Saskia gaat graag met u in gesprek hierover. Bij voldoende animo om zelf hiermee aan de slag te gaan, zouden Matchpoint, MVO Nederland en MOVISIE dit onderwerp verder kunnen oppakken.

 

12.00 – 13.30 Netwerken en lunchen

 

13.30 – 15.00 2 parallelle sessies:

 

1.
Track the Talent (13.30 - 14.15)
Interactieve presentatie door Barbara van Waardhuizen, landelijk coördinator van deze succesvolle formule. Wat houdt Track the Talent in? Voor wie is het? Wat levert het op? Hoe kunt u aansluiten? Etc.

en

De Goedmarkt (14.15 - 15.00)
Interactieve presentatie door het Goedmarkt-team. Wat is het? Welke rol kunnen MBO-Intermediairs spelen in dit unieke concept? Hoe kunnen zij via de Goedmarkt hun lokale netwerk versterken? En hun aanbod richting bedrijven uitbreiden? Etc.

 

of

 

2.
De toekomst van ons netwerk (13.30 - 15.00)
Met elkaar in dialoog over hoe we de coördinatie van het landelijke netwerk van MBO-intermediairs het beste kunnen organiseren. Wat is nodig? Wat blijft MVO Nederland nog wel doen en wat kan niet meer? Hoe richten we dat in? Wie gaat daar een rol in spelen? Een open gesprek tussen intermediairs die voorstander zijn van actieve voortzetting via een betaald netwerk. De uitkomsten van deze sessie zullen we uiteraard delen met het gehele netwerk. Iedereen krijgt de kans om mee te denken / aan te sluiten!

 

15.00 – 15.15 Pauze

 

15.15 – 16.00 Open spaces:

 

1.
MKB en de sportvereniging
Door Stephan Bon van ProSOMo
Stephan ontwikkelde in de afgelopen 2 jaar een succesvolle formule om MKB actief op weg te helpen met MBO. Door de relatie met de lokale sportclub aan te gaan of een bestaand sponsorschap te moderniseren, ontstaat duurzame, slimme samenwerking met wederzijds rendement. Maak kennis met deze bewezen aanpak, inclusief verdienmodel, die u in uw eigen regio op maat kunt inzetten.

 

2.
De website van uw Beursvloer (ovb)
Door Sander van Rijswijk van Indicia, bouwer van de website Beursvloer Tilburg. Hij bouwt inmiddels de websites van ca. 8 lokale beursvloeren en biedt de mogelijkheid om een landelijk format neer te zetten, waardoor kosten aanzienlijk beperkt kunnen worden. Praat mee over de voordelen en voorwaarden.

 

3.
Open…
Heeft u een onderwerp dat u graag met collega-intermediairs bespreekt? Wilt u verder praten over thema’s die vandaag aan bod zijn gekomen? Maak dan gebruik van deze ruimte in het programma. U beslist op de dag zelf.

 

16.00 – 16.30 Afsluiting en borrel

NIEUWS EN FACTS

 


» NIEUWSARCHIEF