Triade organiseert Beursvloer Valkenswaard

 

 

In opdracht van de stichting Beursvloer Valkenswaard organiseert Triade Development de eerste Maatschappelijke Beursvloer.

(Datum: 8 maart 2012).

 

 

 

De Beursvloer is een zeer succesvol concept om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) te bevorderen. Het is een dynamisch evenement waarbij maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten in een informele setting, met elkaar in gesprek gaan en kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

 

De Beursvloer brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Bedrijven en organisaties bedenken voorafgaand aan de beurs wat zij voor elkaar kunnen betekenen, want wisselwerking is een belangrijk element. Wat de één overheeft of wil bieden, is voor de ander zeer gewenst. Zo ontstaan samenwerkingsverbanden die voor beide partijen winst opleveren.

Het doel is om matches te maken tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Veel matches, goede matches, onverwachte matches. Deze matches hebben betrekking op menskracht, advies, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit.


De gong gaat, iedereen is gebrand op het vinden van contacten en matches. Verschillende werelden ontmoeten elkaar. Maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven spreken elkaar. Het krioelt. Het bruist. Zo ziet een Beursvloer eruit!

 

Maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties worden uitgedaagd om hun vraag niet te vertalen in een verzoek om geld. Vaak zijn andere, betere, meer voor de hand liggende en goedkopere oplossingen mogelijk waar geen geld aan te pas komt. Een maatschappelijke organisatie heeft als voorbeeld misschien meer aan een accountant die eens over de schouder van een penningmeester meekijkt hoe een begroting sluitend te maken is, dan aan een fonds dat de financiële gaten telkens dekt.

 

De Beursvloer is een concept ontwikkeld door Movisie, Fortis Foundation Nederland en KPMG en heeft elders in het land al op diverse plaatsen zijn succes bewezen. Er is zelfs veel buitenlandse belangstelling. Reden te meer om er voor te zorgen dat ook in Valkenswaard de Beursvloer een begrip gaat worden.

NIEUWS EN FACTS

 


» NIEUWSARCHIEF