We Can!


WE CAN END ALL VIOLENCE AGAINST WOMEN

Miljoenen vrouwen worden jaarlijks slachtoffer van seksueel en huiselijk geweld. Oók in Nederland. WE CAN voert actie om dit geweld te stoppen. Word changemaker en maak mensen in je omgevinsbewust van het bestaan van geweld tegen vrouwen. Meld je nu aan!

 

 

Over geweld

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. Jaarlijks zijn miljoenen vrouwen op de wereld slachtoffer. Ook in Nederland liegen de cijfers niet:

 

* Naar schatting overlijden jaarlijks 60 tot 80 vrouwen aan de gevolgen van huiselijk geweld.
* Ruim 200.000 vrouwen zijn ieder jaar het slachtoffer van lichamelijk en seksueel geweld.
* 39% van de vrouwen is ooit slachtoffer geworden van seksueel geweld.
* 1 op de 6 meisjes is wel eens gedwongen tot seksuele handelingen.


Vormen van geweld

Geweld tegen vrouwen kent veel vormen. Het komt voor in de familie, in een partnerrelatie, in een gemeenschap en in de samenleving. Het kan thuis, op straat, op het werk of op een andere plek gebeuren. Het gaat zowel om lichamelijk, seksueel als psychisch geweld. >> Lees meer


Oorzaken

Een belangrijke oorzaak van geweld tegen vrouwen is genderongelijkheid. Genderongelijkheid heeft te maken met maatschappelijke rollen en identiteiten voor mannen en vrouwen. Veel mannen en vrouwen hebben stereotiepe ideeën over wat vrouwelijk is en wat mannelijk is. >> Lees meer


Gevolgen

Geweld is vernederend en heeft vaak traumatische gevolgen. Slachtoffers kunnen zowel lichamelijke als emotionele klachten krijgen. Vrouwen die geweld hebben ervaren, lopen eerder risico op verslaving aan drugs en alcohol, maar ook op een depressie, faalangst, isolement of zelfmoord.

 

Meer info: www.wecan.nl

 

NIEUWS EN FACTS

 


» NIEUWSARCHIEF