Wereldz 2010

Op 8 november 2010 vindt de tweede editie van Wereldz plaats, de marktplaats voor maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO). Dit jaar in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam.

 

 

 

 

Hoe kunnen bedrijven zinvol bijdragen aan maatschappelijke initiatieven en daar zelf ook van profiteren? Daar gaat het om tijdens Wereldz 2010. De tweede editie van het evenement staat in het teken van bedrijven en gemeenten.

 

Marktplaats
Met Wereldz speelt MVO Nederland in op de stijgende vraag van gemeenten en maatschappelijke instellingen naar de vrijwillige inzet van bedrijven. Bedrijven willen graag hun steentje bijdragen aan sociale initiatieven, maar zijn genoodzaakt scherpe keuzes te maken. Op Wereldz vinden zij een marktplaats met interessante partijen, adviseurs en instrumenten voor een verantwoord MBO-beleid.

 

Voorbeelden van koplopers
Organisator MVO Nederland stelde met de hoofdsponsors Rabobank, Oranje Fonds en het ministerie van VWS een gevarieerd programma samen vol aansprekende voorbeelden uit het MKB en grootbedrijf. Zoals Fred, het programma van Delta Lloyd voor financiële zelfredzaamheid van jongeren en andere groepen. Of de Dag van de Dialoog die Albert Heijn organiseert.

 

Twee primeurs
Tijdens Wereldz presenteert MOVISIE de eerste resultaten van de Nationale MBO-monitor en lanceert MVO Nederland de Prijs voor de Beste MBO-coalitie. Deze prijs wordt voor het eerst uitgereikt in 2011, het Europees Jaar van de Vrijwilliger.

 

Stimulans voor MBO
Wereldz 2010 is een van de speerpunten van het Nationaal Stimuleringsprogramma Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) van MVO Nederland. Doel is om bedrijven te helpen om meer en professioneler bij te dragen aan maatschappelijke doelen en vrijwilligerswerk. Het programma loopt tot en met 2012.

 

Voor meer informatie: zie www.wereldz.nl of www.mvonederland.nl/mbo.
 

NIEUWS EN FACTS

 


» NIEUWSARCHIEF